Allt handlar om rätt tidpunkt

När jag skrev att jag startar eget som språkkonsult fick jag reaktionen ”Det tog bara 20 år innan du fattade det? ;-)” från en gammal vän på Facebook. Och visst, jag kan hålla med om att det tagit tid. Jag tog min första examen i svenska 2004 och den andra 2012.

Jag som nyexaminerad språkvetare i svenska 2004

Men allt handlar om rätt tid. 2004 var jag för grön, för osäker på mig själv som yrkesperson. Jag ville ha en fast inkomst, inte kämpa för varje ny kund, varje krona för att betala hyran. Jag läste vidare till journalist och jag trivdes under mina tio år i branschen. En av mina arbetsuppgifter var att korrläsa morgondagens tidning och att scanna av så det var korrekt språk på webben.

Sen blev det kommunikation. Och som kommunikatör på Region Örebro län har jag ansvar och uppdrag inom klarspråk och språkgranskning i större utsträckning än tidigare i mitt yrkesliv. Tack vare dessa arbetsuppgifter, där jag verkligen får använda mina spetskunskaper, har jag fått mer erfarenhet och ett ökat självförtroende. Jag är oerhört tacksam för de uppdragen och för den tro som chefer och kollegor har på min förmåga. Och jag har så kul när jag tillsammans med en kollega utbildar andra medarbetare i klarspråk.

Nu är jag redo att testa om det här är något jag kan göra också på egen hand. I morgon lanserar jag min verksamhet och den här webbplatsen. Och jag är glad att det ändå tog så lång tid innan jag tog steget. För nu är rätt tid.

Publicerad av Jessica Jeppson

Examinerad språkrådgivare/textvårdare, journalist och kommunikatör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: