Ordbildningsonsdag: foge-s i sammansättning

Jag sitter med min klarspråksutbildning och skriver ordet ‘styckeindelning’. Powerpoint protesterar med en röd understrykning av ordet och föreslår ‘styckesindelning’. Samma sak i Word, när jag skriver utkastet till detta inlägg.

Har jag fel? I mina öron låter ’styckesindelning’ jättekonstigt. Jag gör en sökning på svenska.se och får träff på ’styckeindelning’ i SAOL (2015). Men jag får ingen träff på ’styckesindelning’. Det vill säga den korrekta stavningen är utan foge-s. Så varför reagerar Officepaketet på den korrekta formen?

Publicerad av Jessica Jeppson

Examinerad språkrådgivare/textvårdare, journalist och kommunikatör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: